Med afsæt i FN’s 17 verdensmål gennemfører Danhostel et kursusforløb, der skal styrke vandrehjemmenes bidrag til en bæredygtig udvikling. Kursusforløbet gennemføres som en del af Danske Turismekompetencer.

Med 63 vandrehjem fordelt over hele landet har Danhostel en bred kontaktflade, og de møder både kursusdeltagere, familier og lejrskolebørn. Kæden har allerede fokus på at tage et samfundsmæssigt ansvar og passe på klodens ressourcer, men vil gerne styrke det fokus ved at arbejde med FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

Derfor deltager værterne på en række af Danhostels vandrehjem i et kursusforløb, der har fokus på, hvordan man konkret kan arbejde med de 17 verdensmål.

Kursusforløbet havde opstart den 26. juni og afsluttes i efteråret 2019. Det udbydes som en del af EU-socialfondsprojektet Danske Turismekompetencer og gennemføres i samarbejde med erhvervsskolen HANSENBERG.

”Vi arbejder allerede en del med, hvordan vi kan tage et samfundsmæssigt ansvar og passe på klodens ressourcer fx ved at minimere madspild og elforbrug. Men det giver rigtig god mening for os at arbejde med verdensmålene, for de tilfører også den sociale dimension ift. at passe godt på hinanden. Vi skaber først og fremmest rammer for fællesskaber og for at være mange sammen – hvad enten det er familier eller lejrskoler – og dernæst sælger vi værelser,” fortæller Ole Andersen, direktør hos Danhostel.

På kursusforløbet skulle værterne arbejde med alle 17 verdensmål, og i grupper kom de med ideer til, hvilke konkrete tiltag de kunne arbejde med for at bidrage til en bæredygtig udvikling.

Per Andersen vært på Danhostel i Ringkøbing og ROFI-centret fortæller:

”Vi har både idrætscenter og svømmehaller, og vi bruger utroligt meget energi, så vi har arbejdet meget med, hvordan vi kan spare på el, vand og varme. Men på kursusforløbet fik vi øjnene op for mange andre tiltag, som vi kan arbejde med – fx kan vi inddrage gæsterne og opfordre dem til at hjælpe, vi kan sætte fokus på mindre madspild og en mere bæredygtig buffet, og så skal vi helt sikkert kigge på en løsning for at bruge mindre plastik,” siger han, og tilføjer:

”Jeg fik på kurset nogle værktøjer, som gør arbejdet med de 17 verdensmål meget håndterbart, og som jeg kan gøre brug af sammen med personalet. På den måde kan vi få skabt en fælles kultur og positiv energi om tiltagene, og de kan være med til at komme med nye tiltag.”

Inden kursusforløbets næste undervisningsgang skal værterne arbejde med ideerne og udarbejde en handlingsplan for, hvilke ideer de vil implementere, og hvordan de vil implementere dem.

Er du interesseret i et målrettet kursusforløb?

Dansk Kyst- og Naturturisme står bag Danske Turismekompetencer, der tilbyder målrettede kursusforløb og efteruddannelse for at styrke danske virksomheder inden for turismebranchen.

Det er fortsat muligt at tilrettelægge og afholde kursusforløb i løbet af 2019.

Læs mere på 
Danske Turismekompetencers hjemmeside
- eller kontakt os for at høre nærmere.

Vil du høre mere om Danske Turismekompetencer? Kontakt:

Alice - SH.jpg

Alice Bank Danielsen

Projektleder

abd@kystognaturturisme.dk

+45 2643 1411

Find Alice på LinkedIn