I 2018 nåede kyst- og naturturismen i Danmark igen en rekord i antallet af overnatninger. Det viser nye tal for den populære ferieform, som netop er offentliggjort.

De foreløbige overnatningstal for kyst- og naturturismen i Danmark i 2018 er netop gjort op, og de dokumenterer endnu et rekordår med en vækst på 1,9 % svarende til ca. 720.000 overnatninger. Dermed fortsætter den flotte fremgang, der er set i kyst- og naturturismen siden 2015.

Som det største forretningsområde med 70 % af det samlede antal overnatninger i Danmark (ift. storbyturisme og erhvervsturisme) er væksten vigtig for dansk turisme og for de danske landområder. 

Med en vækst på 720.000 overnatninger i 2018, når kyst- og naturturismen igen rekord for antal overnatninger.

Med en vækst på 720.000 overnatninger i 2018, når kyst- og naturturismen igen rekord for antal overnatninger.

I 2018 bidrog kyst- og naturturismen således med mere end 50 % af den samlede vækst i dansk turisme.

"Kyst- og naturturismen i Danmark er naturligvis i 2018 hjulpet på vej af det gode vejr, vi har haft, men vi mener ikke, at det er den væsentligste årsag til væksten. Snarere er der tale om, at de danske feriesteder har fået godt fat i de tyske turister, som nyder at komme til kysten i Danmark og opleve fred, ro og smuk natur med familien – ligesom de danske feriegæster også gør," siger Jens Hausted, direktør i Dansk Kyst- og Naturturisme.

De tyske turister udgør knap 30 % af alle overnatningerne i dansk turisme samlet – og de danske turister udgør knap 50 %. Væksten i antallet af tyske overnatninger er særligt positivt set i lyset af, at den tyske feriekalender i år er faldet sammen med den danske, hvor den plejer at ligge senere på året.

Jens Hausted peger desuden på, at et stigende kendskab til Danmark som en spændende destination med store naturoplevelser og et bredt udbud af aktiviteter har været en vigtig årsag til den positive udvikling – hos de tyske såvel som de danske feriegæster.