Cykelturismen har kæmpepotentiale på Fyn og øerne, og de store ambitioner om at blive Nordeuropas foretrukne cykeldestination fra 2020 (”Bike Island”) er ikke skudt over mål. Det er konklusionerne i en ny, stor analyse.

Rigtig mange tyske turister vil gerne cykle på Fyn og øerne. Det viser en frisk analyse, som Dansk Kyst- og Naturturisme har gennemført i samarbejde med Destination Fyn. Analysen, der er udført af analyseinstituttet Wilke, har haft til formål at undersøge, hvordan Fyns profil som cykelferiedestination bedst kan styrkes. Analysen er en del af projektet Syddanske Signaturoplevelser, som har et samlet budget på godt 1,2 millioner kr. og blandt andet også omfatter en undersøgelse af det sønderjyske område.

Konklusionen i den fynske analyse er klar: En effektiv aktivering af den strategi, der foreligger for realiseringen af Bike Island, vil sikre et større flow af turister til Fyn og Øhavet. Konkret vurderes det, at der kan skabes et løft på 11 procent svarende til en samlet øget omsætning på 69 mio. kr. årligt og 84 fuldtidsbeskæftigede.

Ny analyse viser, at Fyn om Øernes ambitioner om at blive Nordeuropas foretrukne cykeldestination fra 2020 ikke er skudt over mål.

Ny analyse viser, at Fyn om Øernes ambitioner om at blive Nordeuropas foretrukne cykeldestination fra 2020 ikke er skudt over mål.

”Analysen her slår med al tydelighed fast, at potentialet for at indfri Bike Island-ambitionen er til stede. Alt det, som Fyn har at byde på, og de services, vi i disse år opbygger for at matche cykelturisters ønsker, rammer lige ind i hjertekulen på de tyske cykelturister,” siger projektleder hos Destination Fyn, Anne Høyby, der med analysen i hånden føler sig endnu bedre rustet til at tage imod fremtidens cykelturister.

”Vi er desuden blevet bekræftet i, at Destination Fyns satsning på tiltrækningsindsatser, der er digitalt båret, matcher målgruppen af cykelturister, og at vi via den planlagte indsats har gode muligheder for at forlænge turistsæsonen ud over de traditionelle sommermåneder på Fyn og øerne.”

Det er målet, at oplevelsesøkonomien på Fyn efter 2020 skal generere en omsætning på ca. 200 mio. kr. Udover det potentiale på 69 mio. kr., som analysen indtil videre ridser op, skal omsætningen realiseres via tiltrækning af store internationale sportevents inden for cykling, cykelkonferencer og ikke mindst de partnerskaber med blandt andet turoperatører, som Fyns centrale placering på den internationale Østersørute åbner op for. En rute, som forventes at blive det næste store danske flagskib inden for cykelturisme. Læs mere om Østersøruten

”Det er virkelig en milepæl at have afsluttet det store arbejde med analysen. I regi af projektet har vi gennemført en tilsvarende analyse i Sønderjylland med et lidt andet fokus, men konklusionerne er de samme: Cykelturisme er meget, meget interessant at se ind i for Danmark, og særligt for Syddanmark. Og det kan betale sig at satse på det,” siger Rasmus Friis Sørensen, sekretariatschef i Partnerskab for Østersøturisme hos Dansk Kyst- og Naturturisme.

Analysen er gennemført på det tyske marked, da det er det største marked og ud fra den antagelse, at resultaterne vil matche andre nærmarkeder.

Læs hele analysen

Vil du høre mere om projektet? Kontakt:

Rasmus Friis -  SH.JPG

Rasmus Friis Sørensen

Innovationschef

rfs@kystognaturturisme.dk

+45 9397 5117

Find Rasmus på LinkedIn