Dansk turisme er presset på markedsrelevant kapacitet, for turisterne vil gerne bo i feriehuse, og dem er der ikke nok af i højsæsonen. Nu tager en nordjysk campingplads konsekvensen og omdanner campingpladsen til et moderne resort.

Startskuddet for dette års turismesæson bliver også startskuddet på et helt nyt kapitel for Saltum Strand Camping. Campingpladsen er nemlig i fuld gang med at forvandle pladsen fra en klassisk campingplads til et moderne resort.

Ved at omdanne campingpladsen til feriecenter kan Saltum Strand Camping etablere op mod 80 sommerhuse med en størrelse på mellem 60 og 80 m2. Foto: Saltum Strand Camping

Ved at omdanne campingpladsen til feriecenter kan Saltum Strand Camping etablere op mod 80 sommerhuse med en størrelse på mellem 60 og 80 m2. Foto: Saltum Strand Camping

Med omdannelsen forventer campingpladsen at få mulighed for at etablere op til 80 sommerhuse. Sommerhusene skal sælges til private købere, men der er ikke tale om et klassisk sommerhus. Ejerne får adgang til campingpladsens faciliteter og mange aktiviteter, og derudover forventes husene at blive lejet ud en stor del af året. På den måde kommer husene ikke til at stå tomme en stor del af året, som mange sommerhuse gør, men kan byde nye gæster velkomne hele året og forlænge sæsonen.

”Vi ser det som en fantastisk mulighed, der matcher både markedets efterspørgsel og udviklingen i området. Vi mangler et overnatningsprodukt, der matcher sommerhusets størrelse, men som samtidig har en tæt kobling til de mange aktiviteter, som både campingpladsen og hele destination Blokhus-Løkken tilbyder. Så for gæsterne vil det være det bedste fra begge verdener,” fortæller Jette Holt, ejer af Saltum Strand Camping, og fortsætter:

”Vi har gjort meget ud af, at husene skal være i moderne design, energivenlige og funktionelle, samt at placeringen skal være strategisk i forhold til sol, vind og privatliv. Og så vil vi bringe Vestkystens fantastiske natur helt ind i resortet ved at etablere klitter med marehalm som ramme for husene.”

Hos Dansk Kyst- og Naturturisme er man begejstrede for omdannelsen:

”Saltum Strand Camping har med denne investering fat i det helt rigtige, fordi de etablerer mere af den mest efterspurgte kapacitet. Det er et godt eksempel på, hvordan der kan arbejdes med både produktudvikling og investeringer i campingerhvervet, siger souschef i Strategi og Udvikling hos Dansk Kyst- og Naturturisme, Jacob R. Kierkegaard Larsen, og fortsætter:

Fakta om omlægningen af Saltum Strand Camping

  • Der forventes etableret i alt 66 sommerhuse
  • De første 20 skal være klar til foråret 2019
  • Husene vil være på mellem 60 og 80 m2

”De danske campingpladser har ikke haft del i den vækst, der har præget kystturismen de seneste år. Der er derfor behov for at gentænke, hvordan campingpladserne kan udvikles til at matche markedets efterspørgsel, og Saltum Strand er et virkelig spændende eksempel på dette.”

Vil du høre mere om projektet? Kontakt:

Mette sort hvid.png

Mette Greisen Damsgaard

Specialkonsulent

mgd@kystognaturturisme.dk

+45 3049 3349

Find Mette på LinkedIn