Kragenæs Marina Lystcamp på Lolland er demonstrationscase for projektet ’Feriehus i nye rammer’, der vil gøre anderledes overnatningsoplevelser til en del af løsningen på flere udfordringer i dansk turisme.

Den moderne turist efterspørger komfortable og spændende overnatningsmuligheder, gerne med naturen og oplevelserne i centrum. Samtidig er der så meget ”run” på sommerhusudlejningen i Danmark, at udlejningsbureauerne til tider ikke kan følge med. Der mangler med andre ord kapacitet til at imødekomme efterspørgslen i kyst- og naturturismen i Danmark.

Husbåden "Marthina"  testes i denne sæson hos Kragenæs Marina Lystcamp som alternativ overnatningsform i kyst- og naturturismen. Foto: Kragenæs Marina Lystcamp

Husbåden "Marthina" testes i denne sæson hos Kragenæs Marina Lystcamp som alternativ overnatningsform i kyst- og naturturismen. Foto: Kragenæs Marina Lystcamp

Derfor arbejder Dansk Kyst- og Naturturisme i projektet 'Feriehus i nye rammer' blandt andet med at finde løsninger på kapacitetsudfordringen ved at opdyrke anderledes overnatningsformer, der taler til den moderne turist:

”Der er en spirende produktfornyelse i gang i kyst- og naturturismen. Et af eksemplerne er udbredelse af husbåde til udlejning. Det er en overnatningsform, der har mange af de elementer, som efterspørges af turister, og som samtidig er med til at løse flere forskellige udfordringer – herunder både behovet for produktfornyelse generelt og en stigende ledig kapacitet, som opleves i mange lystbådehavne,” forklarer Mette Greisen Damsgaard, udviklingskonsulent hos Dansk Kyst- og Naturturisme, og uddyber:

”Husbåde til udlejning er i sig selv ikke et nyt fænomen, men det er endnu yderst begrænset i en dansk kontekst, og potentialet er meget større. Derudover kan vi i projektet se, at der er en ny generation af husbåde på markedet, der er mindre end de eksisterende. De appellerer både til en bredere gruppe investorer, og de vil bedre kunne integreres i de maritime miljøer, som de skal være en del af. Det har stor betydning, hvis husbåden som overnatningsform skal udbredes yderligere.”

Testes på Lolland

Et af de steder, hvor alternative overnatningsformer testes af i regi af projektet, er hos Kragenæs Marina Lystcamp, som på én og samme tid er campingplads og lystbådehavn. Her har man investeret i en husbåd til sæsonen 2019 og har store forventninger til den anderledes overnatningsmulighed:

”Interessen er der, for vi har allerede en del bookinger, og vi har været på messe med husbåden, hvor vi også oplevede stor interesse fra mange typer gæster. Vi ser husbåden som et spændende supplement til vores øvrige produkter på både campingpladsen og lystbådehavnen. Vores beliggenhed er ideel i forhold til, at der er store attraktioner i nærheden, men samtidig får man oplevelsen af at være på vandet, midt i naturen og i det hyggelige lystbådehavnemiljø. Derfor tror vi, at husbåden vil tiltrække en ny gæstetype, der gerne vil holde ferie på den måde,” siger ejer John Pedersen fra Kragenæs Marina Lystcamp.

Husbåden lejes allerede ud og kan bookes via deres hjemmeside. Kragenæs Marina Lystcamp vil desuden gerne skabe interesse for investering i husbåde, der kan ligge i lystbådehavnen til udlejning eller til ejernes eget brug som en form for alternativt sommerhus. Man arbejder nemlig på at få tilladelse til placering af 10-12 øvrige husbåde i marinaen.

Vil du høre mere om projektet? Kontakt:

Mette sort hvid.png

Mette Greisen Damsgaard

Specialkonsulent

mgd@kystognaturturisme.dk

+45 3049 3349

Find Mette på LinkedIn