Lolland-Falsters nye fødevarefortælling skal udmøntes gennem eventen Sydhavsøernes Food Week, hvor 15 lokale aktører i juni åbner dørene for eksklusive menuer, pop-up-restauranter og unikke omgivelser. Food Week’en fokuserer på lokale råvarer, som er spiret op af den rige muld på Lolland-Falster.

Den nye fødevarefortælling, MULD, på Lolland-Falster blev lanceret fredag den 6. april 2018. Fortællingen er en beretning om de exceptionelle råvarer, som spirer op fra den rige muld på sydhavsøerne og baserer sig på jorden, da det netop er mulden og de gunstige vejrforhold, der er kilden til jordens bedste råvarer af høj kvalitet på Lolland-Falster.

Nu er Business Lolland-Falster og Dansk Kyst- og Naturturisme gået et skridt videre i samarbejde med lokale aktører; herregårde, restauranter og fødevareproducenter. Mandag den 4. juni 2018 slår Business Lolland-Falster nemlig dørene op for en ny, kulinarisk event, Sydhavsøernes Food Week, der, udover at vise herlighederne frem til de besøgende, skal være testplatform for den nye fødevarefortælling.

”Sydhavsøernes Food Week er både en kulinarisk event og en tidslomme, hvor Lolland-Falsters nye fødevarefortælling, MULD, bliver afviklet, testet og vurderet. Eventen danner gode rammer for fortællingen, hvor vi på bedste vis kan gennemskue resultater og effekten,” siger Sune Kohl Bomholt Rasmussen, udviklingskonsulent i Dansk Kyst- og Naturturisme.”

Fødevarefortællingen og eventen udspringer af projektet Signaturoplevelser Lolland-Falster, der er en del af Sjællands Signaturoplevelser.

Fra de lokales perspektiv

De lokale skal kunne se sig selv i fødevarefortællingen og dermed også i Sydhavsøernes Food Week, og derfor bidrager de aktivt til afviklingen af Food Week'en. Eventen skal ikke kun vise Lolland-Falster frem som kulinarisk turistdestination, men ligeledes tilgodese aktørernes bundlinje, som med tiden skal kunne vækste gennem madglade besøgende.

”Sydhavsøerne er kendt for at have noget af Danmarks bedste landbrugsjord, så det er ikke noget problem at skaffe lokale fødevarer af høj kvalitet,” siger Anette Navne, hotelchef på Hotel Saxkøbing, der glæder sig til at traktere gæsterne i Food Week.

Sydhavsøernes Food Week løber fra den 4. juni 2018 til den 10. juni 2018.

Fakta om Signaturoplevelser Lolland-Falster

 • Signaturoplevelser Lolland-Falster vil styrke Lolland-Falsters position som en destination med lokale fødevarer af høj kvalitet
 • Projektet er finansieret af Region Sjælland, Dansk Kyst- og Naturturisme og Business Lolland-Falster
 • Projektet løber fra og med den 10. oktober 2017 til og med d. 30. juni 2018
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
  at Umbraco.Web.PublishedContentExtensions.GetPropertyValue(IPublishedContent content, String alias)
  at ASP._Page_Views_MacroPartials_Employees_cshtml.Execute() in c:\inetpub\wwwroot\DanskKyst-ogNaturturisme\BaselineUmb\Views\MacroPartials\Employees.cshtml:line 22
  at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy()
  at System.Web.Mvc.WebViewPage.ExecutePageHierarchy()
  at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy(WebPageContext pageContext, TextWriter writer, WebPageRenderingBase startPage)
  at Umbraco.Core.Profiling.ProfilingView.Render(ViewContext viewContext, TextWriter writer)
  at Umbraco.Web.Mvc.ControllerExtensions.RenderViewResultAsString(ControllerBase controller, ViewResultBase viewResult)
  at Umbraco.Web.Macros.PartialViewMacroEngine.Execute(MacroModel macro, IPublishedContent content)
  at umbraco.macro.LoadPartialViewMacro(MacroModel macro)
  at umbraco.macro.renderMacro(Hashtable pageElements, Int32 pageId)
  at Umbraco.Web.UmbracoComponentRenderer.RenderMacro(macro m, IDictionary`2 parameters, page umbracoPage)
  at ASP._Page_Views_Partials_grid_editors_macro_cshtml.Execute() in c:\inetpub\wwwroot\DanskKyst-ogNaturturisme\BaselineUmb\Views\Partials\Grid\Editors\Macro.cshtml:line 15
  at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy()
  at System.Web.Mvc.WebViewPage.ExecutePageHierarchy()
  at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy(WebPageContext pageContext, TextWriter writer, WebPageRenderingBase startPage)
  at Umbraco.Core.Profiling.ProfilingView.Render(ViewContext viewContext, TextWriter writer)
  at System.Web.Mvc.Html.PartialExtensions.Partial(HtmlHelper htmlHelper, String partialViewName, Object model, ViewDataDictionary viewData)
  at ASP._Page_Views_Partials_grid_editors_base_cshtml.Execute() in c:\inetpub\wwwroot\DanskKyst-ogNaturturisme\BaselineUmb\Views\Partials\Grid\Editors\Base.cshtml:line 20