Der er store ambitioner for den nye nationale cykelrute 8, der åbnede den 8. maj 2018. Gennem et nyt strategisk samarbejde vil man arbejde for, at cykelruten bliver blandt verdens bedste.

Den 8. maj 2018 åbnede Danmarks nye nationale cykelrute 8 – Østersøruten i Svendborg. 820 km der snor sig som et ottetal og binder det sydlige Danmark sammen fra Padborg i vest til Møn i øst. Målet er, at den nye rute skal være med til at løfte cykelturismen i 17 danske kommuner.

Den nationale cykelrute 8 blev åbnet den 8. maj 2018. Med ruteåbningen følger et nationalt forpligtende samarbejde, der skal danne grundlag for, at ruten bliver blandt verdens bedste cykelruter. Foto: Dansk Cykelturisme

Den nationale cykelrute 8 blev åbnet den 8. maj 2018. Med ruteåbningen følger et nationalt forpligtende samarbejde, der skal danne grundlag for, at ruten bliver blandt verdens bedste cykelruter. Foto: Dansk Cykelturisme

Det er første gang, at en national cykelrute har gennemgået en så stor udvikling på tværs af kommunegrænser. Samtlige 17 kommuner har samarbejdet med Vejdirektoratet om en omfattende ensartet ruteskiltning.

Og der er flere gode nyheder for cykelturisterne. Ruteåbningen følges nemlig også op af et forpligtende nationalt, strategisk samarbejde mellem Naturturisme I/S, VisitDenmark, Dansk Cykelturisme, Vejdirektoratet, Destination Fyn, Destination Lillebælt, Business Lolland-Falster, Visit Vestsjælland, VisitSydsjælland-Møn, Destination Sønderjylland og Dansk Kyst- og Naturturisme. Et samarbejde der skal danne grundlag for, at cykelruten bliver blandt verdens bedste.

”Vi er meget glade for at, det er lykkedes at stable et strategisk samarbejde på benene. Samarbejdet er historisk, for det er første gang, at alle kræfter samles om udviklingen, og ambitionerne er høje. Målet er at gøre N8-cykelruten til en kommerciel succes, som bliver ratet som en af verdens bedste cykelruter,” fortæller Rasmus Friis Sørensen, sekretariatschef hos Dansk Kyst- og Naturturisme.

For at nå målsætningerne vil man arbejde med at skabe en signaturrute, som blandt andet gennem forskellige installationselementer synliggør og differentierer ruten fra andre danske såvel som internationale ruter. Dertil er det planen, at samarbejdet omkring cykelruten også skal være et samarbejde omkring udvikling og synliggørelse af oplevelser og produkter langs ruten.

Fakta om Østersøruten

  • Ruten er godt 820 km lang og er formet som et 8-tal med krydsning i Svendborg
  • Den samlede rute løber fra den dansk-tyske grænse ved Padborg, gennem det sydfynske øhav, henover Lolland, Falster, Møn, Sydsjælland, over Fyn, videre mod Lillebælt, indtil ruten føres gennem Syd- og Sønderjylland tilbage til Padborg
  • Ruten er karakteriseret ved at være kystnær, går ad naturskønne veje, passerer gamle købstæder og forbi nationale og lokale seværdigheder
  • Ruten bindes sammen af fem færgeforbindelser og otte broer
  • Rutens nye skiltning er finansieret af midler fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriets cykelpuljer

Vil du høre mere om det strategiske samarbejde? Kontakt:

Rasmus Friis -  SH.JPG

Rasmus Friis Sørensen

Innovationschef

rfs@kystognaturturisme.dk

+45 9397 5117

Find Rasmus på LinkedIn