Et vildmarkscenter, tracking af turistens bevægemønster og nytænkning af madoplevelser på Djursland. Det er bare nogle af de spændende idéer, der allerede er meldt til audition i TourismX. Skal din idé være med, så er det nu, du skal på banen.

TourismX giver turismevirksomheder, iværksættere og startups en unik mulighed for at udvikle deres idéer til turismeområdet med sparring og rådgivning fra landets dygtigste inden for feltet. På auditions fem forskellige steder i landet vil de få mulighed for at præsentere deres forretningsidéer til turismen. Mange idéer er allerede tilmeldt auditions, men der er plads til flere. Har du en idé inden for turisme, så er det nu, du skal på banen.

Auditions foregår:

  • Den 19. april 2018 på Tirpitz, Blåvand
  • Den 24. april 2018 i Ree Park, Ebeltoft
  • Den 25. april 2018 i Musikkens Hus, Aalborg
  • Den 2. maj 2018 i København
  • Den 4. maj 2018 på Geocenter Møns Klint, Møn

Tilmeld dig audition i TourismX

Unik mulighed for kompetent sparring

Et dommerpanel bestående af nogle af landets skarpeste iværksættere, forskere og erhvervsfolk fra branchen vil evaluere de præsenterede idéer og tilbyde rådgivning og udvikling i et videre forløb til de personer eller grupper, hvis idéer vurderes at have det største potentiale.

TourismX stiller kompetent sparring til rådighed og skaber de bedst mulige rammer for at udvikle idéer og produkter til færdige koncepter eller prototyper, som kan testes blandt brugere og blive klar til introduktion på markedet.

Fokus på vokseværk og den gode forretning

Profilerne i dommerpanelet omfatter både en succesfuld iværksætter og den erfarne erhvervsmand i turismebranchen.

Anders Boelskifte Mogensen, der er iværksætter og medstifter af den online markedsplads Gaest.com, hvor man kan opdage, udleje og booke unikke steder. For ham er potentialet for vækst og arbejdspladser en betydelig faktor, når det gælder om at spotte de gode idéer:

”Generelt er der for tiden en meget positiv vibe omkring iværksætteri i Danmark, og den bølge skal vi også have til at rulle ind over turismeområdet. Men det kræver, at vi identificerer nogle idéer, som kan skaleres op og blive økonomisk stærke,” fortæller han. Udover selv at være iværksætter har Anders Boelskifte Mogensen erfaring med netop erhvervsrådgivning i dansk turisme:

”Jeg har mødt mange ildsjæle, som gerne ville sætte gang i nye lokale tiltag, men jeg savner nytænkning i de tilbud, produkter eller services, som bliver udviklet. Det håber jeg, vi kommer til at se via deltagerne i TourismX-projektet,” afslutter han.

En anden af dommerne er Henrik Neelmeyer, som er direktør for Egeskov Slot på Fyn, der både fungerer som turistattraktion med museum, udstillinger og events samt hjem for grevefamilien Ahlefeldt. For ham er det altafgørende, at de præsenterede idéer har et kommercielt potentiale:

”Jeg har tidligere set mange eksempler på idéer og projekter, som er blevet igangsat udelukkende med fokus på selve idéen, men den kommercielle del har manglet. Og så lykkes det ikke rigtigt at gøre idéen stærk og bæredygtig. For netop den kommercielle del er forudsætningen for at kunne skabe fremdrift, vækst og arbejdspladser,” siger han og tilføjer:

”I mine øjne er det i sig selv nyskabende og godt, at der åbnes op for et forløb, hvor idémagerne har mulighed for at få kvalificeret sparring, og den proces glæder jeg mig til at bidrage til.”

Læs mere om TourismX

Fakta om TourismX

  • TourismX-projektet gennemføres i et partnerskab mellem Dansk Kyst- og Naturturisme og Wonderful Copenhagen.
  • Den samlede projektsum er 20 millioner kroner baseret på medfinansiering fra EU, de fem regioner samt privat medfinansiering
  • Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Roskilde Universitet er videnspartnere i projektet

Vil du høre mere om TourismX? Kontakt:

Heidi - SH.jpg

Heidi K. Dahl Larsen

Innovationskonsulent

hda@kystognaturturisme.dk

+45 2643 0220

Find Heidi på LinkedIn