Familie der spiser is. I baggrunden kan man se deres cykler

Bedre vilkår for cykelturismen i Danmark

Foto: Godwill Film

Danmark rummer et stort potentiale inden for cykelturisme, men der er behov for at skabe en mere sammenhængende infrastruktur. Med projektet vil vi udvikle et cykelknudepunktsnetværk, der skal sikre bedre rammer for fritidscykling og gode cykeloplevelser.

Danmark er et dejligt cykelland, og med den stigende interesse for fritidsoplevelser i naturen hos både de danske og internationale gæster er der et stort potentiale for at udvikle cykelturismen i Danmark.

Med projektet ’Bedre vilkår for cykelturismen i Danmark’ vil vi gøre op med primært at skilte ruter, der går fra a-b. Vi vil aktivere endnu flere eksisterende cykelvenlige strækninger og forbinde dem i et landsdækkende netværk forbundet af knudepunkter. Knudepunkter er der, hvor strækninger krydser hinanden, og hvor du som cyklist skal træffe et valg om at cykle til højre, venstre eller køre lige ud.

Et knudepunktsnetværk giver derved cyklister mulighed for at planlægge en cykeludflugt efter lige præcis deres humør, evner og interesser. Og destinationer og turismeaktører kan lave skræddersyede ruteforslag tilpasset bestemte sæsoner eller målgrupper. Derudover giver det mulighed for at sikre sammenhæng mellem overnatningssteder og private serviceudbydere og den cykelvenlige infrastruktur.

Målet er at sikre bedre rammer for fritidscykling og gode cykeloplevelser.

I projektet arbejder vi blandt andet med følgende indsatser:

  • Kortlægning af infrastruktur
  • Demonstration/test i udvalgte områder
  • Formidling og synlighed
  • National driftsmodel

Projektet er finansieret som en del af sommerpakken 2020, Erhvervsministeriet.

'Bedre vilkår for cykelturismen i Danmark' er desuden tæt forbundet med projektet Fremtidens rekreative netværk, der drives af Dansk Cykelturisme. Projekterne gennemføres under en fælles vision om at skabe et sammenhængende rekreativt netværk i Danmark.

Mette Rohde Böwadt
Vil du vide mere?

Projektchef

mrb@kystognaturturisme.dk