Gå til indhold
Cykeltur ved Aabenraa Fjord

Bedre vilkår for cykelturismen i Danmark

Foto: Destination Sønderjylland

Danmark rummer et stort potentiale inden for cykelturisme, men der er behov for at skabe en mere sammenhængende infrastruktur. Med projektet vil vi udvikle et cykelknudepunktsnetværk, der skal sikre bedre rammer for fritidscykling og gode cykeloplevelser.

Danmark er et dejligt cykelland, og med den stigende interesse for fritidsoplevelser i naturen hos både de danske og internationale gæster er der et stort potentiale for at udvikle cykelturismen i Danmark.

Med projektet ’Bedre vilkår for cykelturismen i Danmark’ vil vi gøre op med kun at skilte ruter fra A til B og i stedet aktivere flere cykelvenlige strækninger, der går forbi spændende steder og særlige seværdigheder, og koble dem via knudepunkter. Målet er at sikre bedre rammer for fritidscykling og gode cykeloplevelser.

Et knudepunktsnetværk giver nemlig cyklister mulighed for at planlægge en cykeludflugt efter lige præcis deres humør, evner og interesser. Og destinationer og turismeaktører kan lave skræddersyede ruteforslag tilpasset bestemte sæsoner eller målgrupper. Derudover giver det mulighed for at tilkoble overnatningssteder og private serviceudbydere, som en del af cykelinfrastrukturen.

I projektet arbejder vi blandt andet med følgende indsatser:

  • Kortlægning af infrastruktur
  • Demonstration/test i udvalgte områder
  • Formidling og synlighed
  • National driftsmodel

Projektet er finansieret som en del af sommerpakken 2020, Erhvervsministeriet.

Cykeltur på Den Genfundne Bro

Endnu mere medvind til cykelglæden

Konference om ferie- og fritidscykling den 5. januar 2023

Mette Rohde Böwadt
Vil du vide mere?

Projektchef

mrb@kystognaturturisme.dk

Direkte:+45 60 16 80 38

Share your wonders: