skip_to_main_content

OpenStreetMap er en Open Source version af korttjenester.

Open Source - OpenStreetMap

Fælles for open source værktøjer og platforme er, at mens de er gratis i licens og mulige at tilpasse uden at bryde nogen ophavsrettigheder, kræver de en del teknisk indsigt. Det betyder, at du skal afveje meget kraftigt, om du har viden i din egen virksomhed til at løfte en Open Source-løsning. Mens der tit er svar at hente på udfordringer på nettet, kan du ikke forvente svar med det samme. Alt bliver drevet af frivillige – også support. 

Du kan få meget mere viden om Open Source på Opendenmark.dk, der er side for en politisk organisation, der ønsker at udbrede licensfrie løsninger både i det offentlige og det private.

Open source er ganske udbredt i både erhverv, turisme såvel som i den offentlige sektor. Besøg for eksempel det tværkommunale samarbejde OS2, hvor du både kan se en række eksempler på open source løsninger i den offentlige sektor, men hvor du under partnere, også vil kunne finde en oversigt over de mange danske leverandører, der kan hjælpe med udvikling af åbne løsninger.

Et eksempel på et meget anvendt open source produkt er blogværktøjet Wordpress, som i dag kører på ca. 2 ud af 3 cms-systemer i verden og hvor forretningsmodulet WooCommerce bruges på ca 20 % af disse sites. 

Wordpress er derfor et værktøj, som du kan hente og bruge, men som du også kan tilpasse, til netop jeres behov. Samtidig er det så udbredt, at du nemt kan få hjælp af mange udbydere og udviklere.