Meeting

Kickstart af dansk erhvervs- og mødeturisme 2.0

Foto: Kim Wyon

På bagkant af pandemien står vi i et forandret marked, som er præget af nye kundebehov, lavere efterspørgsel og hårdere konkurrence. 


MeetDenmark
VisitAarhus Destination Nord
Destination Fyn Wonderful Copenhagen

De fleste større møder og kongresser er igennem foråret blevet aflyst eller udskudt, og nye stigninger i smittetryk rundt om i Europa har understreget, at begrænsninger på rejseaktivitet og større forsamlinger med al sandsynligvis vil fortsætte. Det har konsekvens for en lang række turismevirksomheder, som har møder og kongresser som et af deres primære forretningsområder. Inden for kongresområdet er der typisk flere år mellem et bud og den egentlig afholdelse af den pågældende kongres.

Anden runde af kickstart dansk møde- og erhvervsturisme har derfor fortsat fokus på at styrke kongresområdet, så vi fortsat kan fastholde allerede vundne kongresser i Danmark og dermed konvertere aflysninger til udskydelser for at undgå et langvarigt hul i ordrebøgerne hos venues, hoteller, PCO’er og øvrige leverandører. Arbejdet vil styrke kernearbejdet i destinationerne ift. at fastholde og vinde nye internationale kongresser, som bl.a. er med til at fastholde destinationernes markedsandele og Danmarks plads på et internationale mødemarked.

Herudover vil man fortsat arbejde med at styrke mødedestinationernes produkter og konkurrenceevne på det internationale marked for virksomhedsmøder og incentive-rejser. Herunder vil der være fokus på at styrke og udvikle udbud og produkter, der skaber et internationalt kendskab til destinationerne og dermed øger destinationernes internationale konkurrenceevne.

Et redskab til at fastholde danske mødedestinationers førende rolle internationalt er virtuelle site-inspections, som vil blive yderligere styrket under anden runde af projektet, primært med fokus på at fastholde og fremme udviklingen af virtuelle site-inspections hos destinationernes venues og samarbejdspartnere.

Der vil være løbende fokus på den bæredygtig omstilling, som kun har en stigende efterspørgsel ifm. møder og kongresser. Der vil være fokus på at implementere initiativerne i den kommende fælles plan for bæredygtig omstilling af dansk erhvervs- og mødeturisme.

Vil du vide mere?

Peter Dyhr Andreassen
Head of Stakeholder Relations, MeetDenmark

Telefon
+45 2910 2607

E-mail
pda@woco.dk

Læs mere på MeetDenmark.dk

Læs mere

Potentialet for internationale møder uden for København
Niclas Jessen

Potentialet for internationale møder uden for København

Hvilke muligheder har danske mødedestinationer uden for hovedstaden for at tiltrække internationale virksomhedsmøder? Og hvordan kan man opbygge indsatsen for at få del i det internationale mødemarked? Læs mere om muligheder og eksempler her.

Copenhagen Marriott Hotel
Copenhagen Marriott Hotel

Virtuelle site-inspections

Så længe kunderne ikke kan komme til Danmark, må Danmark komme til kunderne! Og bæredygtighedsdagsordenen forventes at fastholde tendensen i tiden efter Covid-19. Læs her om hvordan København har gjort og tankerne bag.

Sikker og tryg møde- og kongresdestination
Daniel Rasmussen

Markedsføring af Danmark som en sikker og tryg møde- og kongresdestination

At der er styr på sikkerhed og sundhed i landet, når der afholdes møder og kongresser, er et vigtigt signal at sende, både overfor deltagende gæster, men også arrangører. Markedsføringsmaterialerne indgår både i indsatsen for at fastholde bekræftet forretning samt vinde ny forretning.

Hybridmøder i fremtiden
MeetDenmark

Rapport: Hybridmøder i fremtiden

Covid-19 har ændret vores måde at afholde møder og kongresser på. For at kunne målrette aktiviteter og få overblik over udfordringer, muligheder og behov i fremtiden, har Destinationerne i MeetDenmark foretaget en række semi-strukturerede interviews med kunder og partnere. Se resultaterne her.