Grammarly

Grammarly - Få hjælp til at skrive fejlfrit engelsk

Foto: Grammarly

Har du internationale kunder, gæster eller partnere, er det vigtigt, at dit engelske er on point. Med Grammarly installeret i din browser, får du hjælp fra en online skriveassistent til at skrive korrekt engelsk.

Et ellers gennemført hotelophold, en god udflugt eller en spændende oplevelse, kommer hurtigt til at fremstå uprofessionel, hvis den pakkes ind i mails, beskrivelser, kort og andet skriftligt materiale fyldt med stave- og slåfejl.

Det kan især blive en udfordring hos dem, der har internationale gæster, kunder eller partnere og derfor må kommunikere på engelsk, for det er de færreste af os, der kan sige, at vi altid har helt styr på alle engelske formuleringer eller grammatiske spidsfindigheder.

Heldigvis findes der gode og troværdige værktøjer, der kan hjælpe os med at skrive professionelt engelsk. Grammarly har til opgaven udviklet en skriveassistent, der i realtid hjælper dig til at skrive klart, tydeligt og fejlfrit engelsk.

Note. Hvis det er sproget tysk, du ønsker at arbejde med, kan du med fordel benytte LanguageTool. Det er ikke grammatisk ligeså stærkt som Grammarly er på det engelske sprog, men Languagetool er godt til at fange stavefejl på tysk, samt 2500 andre almindelige opmærksomhedspunkter i skrevet tysk. 

Grammarly fungerer som et plugin til din browser, som hjælper dig med det skriftlige både direkte i dine mails og beskeder, i dine online dokumenter såsom Google Docs og på dine sociale medier.

Systemet fungerer meget lig den stavekontrol, vi kender fra Word-dokumenter. Er der en fejl, markerer Grammarly ordet eller sætningen med en rød streg, og trykker du på teksten, kommer systemet med forslag til ændringer. Til forskel fra den stavekontrol, vi kender, kommer Grammarly i deres premium-planer også med forslag til bedre formuleringer, så du lyder mere flydende, og systemet kan desuden vurdere, hvordan tonen i din tekst er, og hvor formel du er, så du for eksempel undgår at sende mails til gæster i en “højtidelig” eller “vred” tone.

Grammarly kan installeres gratis i din browser, og du kan ved behov opgradere til premium-planer fra 11 $ om måneden. Find din nye bedste grammatik ven her: https://www.grammarly.com/

Interesseret? Se mere i denne Grammarly video