Kvinde på cykel

Grønne last mile-løsninger på dagsture med tog fra København

24.1.2022
Foto: PlanMiljø

Inspirationskatalog fra projektet Grøn Tur/Retur, hvor cykling, shuttlebus og vandring er brugertestet som "last mile-løsninger" i sammenhæng med dagsture fra København med tog.

I projekt Grøn Tur/Retur er der udviklet og brugertestet cykling, shuttlebus og vandring som last mile-løsninger i sammenhæng med dagsture fra København med tog. Formålet har været at motivere nationale såvel som internationale turister til at tage fra København til oplevelser på Sjælland og øerne ved brug af bæredygtig transport.

Inspirationskataloget er målrettet destinationer, kommuner og turismeerhverv, som gerne vil arbejde med grønne transportløsninger i deres destination.

Kataloget indeholder både inspiration, konkrete eksempler og anbefalinger til, hvordan man kommer godt i gang med processen, og hvordan man går fra idé til handling ved at benytte sig af kvalitative brugertests.

Grøn Tur/Retur er et samarbejde mellem PlanMiljø, Aalborg Universitet, Rostra Kommunikation, Wonderful Copenhagen, Dansk Kyst- og Naturturisme, VisitNordsjælland, Destination Fjordlandet og Destination SydkystDanmark om at styrke bæredygtige rejseformer i turismen. Grøn Tur/Retur er medfinansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Claudia Rota Andersen
Vil du vide mere?

Programchef

cra@kystognaturturisme.dk