Dansk Kyst- og Naturturisme

Forbrugeradfærd

Find viden om turisternes rejsemønstre, forbrugeradfærd og ændrede præferencer under og efter corona.

Nationalpark Thy
Rejseindikator

Grænser åbner og lukker og turisternes rejselyst og søgeadfærd tilpasser sig de konstante forandringer, som covid-19 forårsager. Historisk data kan ikke længere forudsige turisternes rejselyst, og derfor har VisitDenmark udviklet et dashboard for at give et aktuelt overblik. 

Webinar om turistadfærd og rejsemønstre
Webinar: Turistadfærd og rejsemønstre

Hør, hvordan turistadfærd og rejsemønstre har ændret sig pga. covid-19 – og vær med til at kigge nærmere på erfaringerne fra vores nærmarkeder Tyskland, Sverige, Norge og Holland.

Knudshoved
Danske turisters adfærd og præferencer i højsæsonen 2020

Rapporten baserer sig på en kvantitativ spørgeskemaundersøgelse blandt 3.011 danskere. Danskerne er blevet spurgt om deres ferier i højsæsonen 2020. 

Kickstart dansk turisme webinar
Webinar: Nye gæster - Ny viden

Webinaret blev afholdt 6. oktober 2020 og sætter spot på den nyeste viden om danske gæsters covid-19-adfærd, da den ændrede gæsteadfærd giver turismevirksomhederne et helt nyt ståsted.

Surf i Løkken
Turistundersøgelse af særlige gæstebehov, gæsteefterspørgsel og forbrugsmønstre på Vestkysten 2020

Med udgangspunkt i COVID-19 i 2020 har det været interessant at undersøge, hvordan det har påvirket turister og gæsters prioriteringer og forbrugsmønstre på deres ferie. Analysen er gennemført blandt gæster på Vestkysten i juli og august måned 2020. Analysen viser interessante ændringer af gæsteefterspørgsel og forbrugsmønstre.

Hirtshals og Tversted
Webinar: Hvordan oplevede gæsterne på Vestkysten den særlige sommer i 2020?

Webinaret, der blev afholdt 24. september 2020, sætter fokus på, hvilke typer af gæster der har besøgt Vestkysten i sommeren 2020, fx mange nye gæster, hvordan Coronakrisen har påvirket turisternes besøg og adfærdsmønstre, samt hvordan de har oplevet destinationernes håndtering af COVID-19.

Tjek på turismen
Podcast: Sådan navigerede Djurs Sommerland sig igennem corona-åbningen

Corona-nedlukningen ramte dansk turisme bredt. I denne episode gør vi dig klogere på, hvad en af Danmarks største attraktioner, Djurs Sommerland, gjorde før, under og efter nedlukningen. 

Københavns Lufthavn
Sådan har covid-19 påvirket turisternes rejseadfærd

Undersøgelsen fra VisitDenmark peger på otte overordnede tendenser, som beskriver, hvordan turisterne har ændret rejseadfærd som følge af covid-19.

Tjek på turismen
Podcast: Tyske turister i en corona-tid

Tyskland er det klart største og vigtigste udenlandske marked for dansk turisme. Men har corona-situationen ændret ved tyskernes rejseplaner? Og har de stadig lyst til ferie i Danmark? Det handler denne episode af podcasten Tjek på Turismen om.

Børn i Givskud Zoo
Danskernes brug af oplevelser sommeren 2020

Del ét af to præsentationer fra EPINION om danskernes forventninger, forbehold og præferencer i henhold til genanvendelse og -åbning baseret på to analyser om danskernes rejseforventninger under corona.

Cykeltur på Bindeballestien ved Vingsted
Danskernes rejseforventninger sommeren 2020

Del to af to præsentationer fra EPINION om danskernes forventninger, forbehold og præferencer i henhold til at holde ferie i Danmark baseret på to analyser om danskernes rejseforventninger under corona.