Isbutik ved Tisvildeleje

Er du iværksætter med en løsning til dansk turisme?

16.12.2021
Foto: Daniel Overbeck - VisitNordsjælland

Har du ideen til at gøre dansk turisme mere digital og bæredygtig? Så har du mulighed for at komme med på det næste forløb for vækstparate og innovative iværksættere.

Vi søger 25 ambitiøse iværksættere, der vil udvikle nye produkter og services, som kan bidrage til at hjælpe dansk turisme tilbage i førertrøjen.

Ansøg om at deltage i acceleratorforløb for iværksættere. Deadline er søndag d. 23. januar 2022. Målet er at bidrage til en mere digital og bæredygtig turisme. Der udvælges 25 iværksættere i denne ansøgningsrunde. Du får mulighed for at udvikle og teste din innovative løsning, mens du får kompetencer til vækst og skalering undervejs.

Ansøg digitalt her

Hvad får du?

Du tilbydes et eksklusivt og struktureret udviklings- og læringsforløb på fire måneder, hvor målet er at styrke dine kompetencer fra idé til prototype og markedsudvikling. Forløbet tilrettelægges med udgangspunkt i din virksomheds individuelle behov med sparring og feedback fra et kompetent panel af eksperter og giver dig viden og værktøjer til at skalere din virksomhed effektivt.

Der er mulighed for at søge kr. 25-50.000 til dækning af udgifter til yderligere ekspertbistand med henblik på at få din løsning hurtigere på markedet. Fokus vil være på de udfordringer og behov, du har ift. at tage din forretning til det næste niveau gennem kompetenceudvikling af kerneteamet.

Som deltager får du adgang til at søge midler til vidensamarbejder med forskere, der kan bidrage til at udvikle dine kompetencer og til at kunne videreudvikle løsningen til at kunne dække en større del af turismeområdet.

Hvem er du?

Acceleratorforløbet er for iværksættere, der har fokus på at bidrage til at skabe grøn og bæredygtig turisme eller udnytter nye digitale muligheder og teknologier.

Definition på en iværksætter:

 • Virksomheder med dansk CVR-nummer, der er registreret efter 1. juni 2016 eller
 • Privatpersoner med en forretningsidé, der endnu ikke har registreret et CVR-nummer

Du skal have en ambition om at vækste og skalere din virksomhed, have lyst til lære og eksekvere for at nå dertil og arbejde på fuld tid med udvikling af din idé over de næste fire måneder. Du skal vise, at konceptet er længere end blot på idéstadiet eksempelvis ved at beskrive tidlige test, beta-version, partnerskaber eller lignende i ansøgningen.

Acceleratorforløbet medfinansieres af EU-REACT, Socialfonden og er omfattet af EU's regler om de minimis. Det betyder, at en virksomhed maksimalt kan modtage støtte på op til 200.000 EUR i en periode på tre regnskabsår, og der skal derfor udfyldes en de minimis-erklæring ved deltagelse.

Den estimerede de minimis-værdi af deltagelse på acceleratorforløb er kr. 100.000. 

Din løsning

Turismebranchen mangler innovationskapacitet og øget fokus på adoptering af nye digitale teknologier for at være konkurrencedygtig internationalt. Det er vigtigt at fokusere på, da rejsende nu mere end nogensinde har en forventning om at kunne tilgå alt uden om oplevelsen digitalt samt en udpræget forventning om et digitalt lag på selve oplevelsen.

Vi leder efter

 • Nye digitale løsninger og teknologier, der binder byens oplevelser og attraktioner sammen, så gæsteoplevelsen lever op til storbyturistens forventninger
 • Nye og innovative turismeprodukter, der kombinerer det fysiske med det digitale i en samlet oplevelse
 • En dybere forståelse af, hvordan det digitale lag på oplevelsen kan skabe højere værdi for gæsten og medvirke til et mersalg på destinationen

I tidligere forløb er der bl.a. blevet arbejdet med en IOT-løsning med sædevarmer til udendørsservering på restauranter og digitale løsninger, der sender turisten på spændende udendørs vandringer gennem storbyens eller naturens mange skjulte historier. Mulighederne er mange og rammerne frie.

Der udvælges 15 deltagere til forløb med fokus på storbyturisme under Copenhagen Travel Lab, Wonderful Copenhagen. Og der udvælges 10 deltagere med fokus på kyst- og naturturisme under Dansk Kyst- og Naturturisme.

Er du passioneret omkring at give turisten de bedste oplevelser med hjem gennem din digitale løsning – så send os din ansøgning.

Kriterier for udvælgelse

Alle løsninger bliver vurderet ud fra nedenstående kriterier:

 • Hvor innovativ og unik er idéen?
  Hvordan bidrager løsningen med ny værdi til turismen? (Det kan være enten storbyturismen eller kyst- og naturturismen)
 • Hvad er det forretningsmæssige potentiale?
  Hvordan er forretningsidéen skalerbar, og er målet klart? Og er den valideret af kunder, investorer eller andre?
 • Hvorledes bidrager løsningen til digitalisering og bæredygtighed?
  Hvordan bidrager jeres digitale løsning til at skabe bæredygtig turisme? Og hvorledes udnyttes de nye digitale muligheder?
 • Hvilke kompetencer og erfaring har teamet?
  Hvilke kompetencer og ressourcer besidder teamet ift. at indfri løsningens potentiale?

Vigtige datoer

Nedenfor er en række datoer, der er vigtige at notere sig – både ansøgningsfrist og vigtige datoer i programmet.

 • Ansøgningsfrist: søndag d. 23. januar 2022 kl. 23:59
 • De udvalgte til pre-accelarator bootcamp får besked efter 4. februar 2022
 • De udvalgte til programforløb får svar efter bootcamp 3. marts 2022

Programindhold

 • 1.-2. marts 2022: Pre-accelerator bootcamp
 • 4. marts 2022: opstartsworkshop for de 25 udvalgte til programmet
 • 3 kompetenceworkshops (marts, april og maj)
 • Netværksarrangementer med etablerede og iværksættere i turismen
 • 3 individuelle Development Labs
 • 16. juni 2022: INSPIRE showcase day
 • 17.-30. juni 2022: Individuelle 1:1 møder med fokus på next step

Hvem er vi?

Aktiviteterne gennemføres i et samarbejde mellem de tre danske udviklingsselskaber inden for turisme: Dansk Kyst- og Naturturisme, MeetDenmark og Dansk Storbyturisme, hvor de to sidstnævnte har sekretariat i Wonderful Copenhagen.

Projektet medfinansieres af EU-REACT, Socialfonden, der er udmøntet via Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, og de tre nationale udviklingsselskaber i dansk turisme - Dansk Kyst- og Naturturisme, MeetDenmark og Dansk Storbyturisme. Herudover samarbejdes med Erhvervshusene, Danske Destinationer og Aalborg Universitet Innovation om indsatsen.

Dansk Kyst- og Naturturisme Dansk Storbyturisme Erhvervshusene MeetDenmark EU-logo - React
Alice Bank Danielsen
Vil du vide mere?

Programchef

abd@kystognaturturisme.dk