Tjek på turismen

Ny podcast skal inspirere til forretningsudvikling i turismeerhvervet

8.7.2020
Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme

Erhvervshus Sydjylland og Dansk Kyst- og Naturturisme har indgået et samarbejde om at udgive en podcast-serie for turismeerhvervet. Podcasten hedder ’Tjek på Turismen’, og formålet er at komme med ny viden og inspiration til turismevirksomheder i hele landet.

Podcast er et medie i vækst, og i 2019 lyttede én ud af fire danskere til podcasts mindst én gang om ugen. Fleksibiliteten har gjort mediet populært. Her er man ikke bundet til en computerskærm, i stedet kan man køre bil eller male rækværk, mens man lytter. Samtidig giver podcasts mulighed for fordybelse – både for udgiveren og for modtageren – i ét emne, som begge parter har en særlig interesse for.

Viden ’to go’

Erhvervshus Sydjylland og Dansk Kyst- og Naturturisme har derfor indgået et samarbejde om at udgive podcasten ’Tjek på Turismen’, målrettet turismevirksomheder. For Dansk Kyst- og Naturturisme er initiativet en vigtig del af arbejdet med at udbrede innovation i turismen – helt ud til den enkelte virksomhed.  

”Vi så en mulighed for at udkomme på et medie, der passer godt til vores målgruppe af virksomhedsejere og aktører i turismevirksomheder. Vi ved, at mange af dem er nysgerrige efter ny viden eller metoder til at udvikle forretningen, og sammen med Erhvervshus Sydjylland har vi en række stærke eksempler og cases til netop det. Men vi ved også godt, at det kan være svært at finde tiden til at læse en rapport eller se et webinar i en travl hverdag. Derfor igangsatte vi podcast-projektet for at give dem en mulighed for at få viden ’to go’, ” fortæller Rasmus Friis Sørensen, innovationschef hos Dansk Kyst- og Naturturisme.

Erhvervshus Sydjylland har netop turisme som et af organisationens fem kerneområder. Derfor giver samarbejdet med Dansk Kyst- og Naturturisme god mening for at sætte fokus på et vigtigt erhverv i regionen og samtidig berige erhvervet med inspiration og eksempler, der rækker ud over regionens grænser.

”Det ligger næsten i ordet, at kompetencerne er godt delt mellem erhverv og turisme, når man taler om Dansk Kyst- og Naturturisme og Erhvervshus Sydjylland. Begge organisationer er optagede af at tænke nyt for at sætte gang i forretningsudviklingen og give inspiration til alle virksomheder, der lever af turisme. Og i podcasten ’Tjek på Turismen’ kan vi kombinere vores forankring inden for erhvervsfremme med turismekompetencerne i Dansk Kyst- og Naturturisme og den vej igennem sammen bidrage til udvikling lige netop inden for dette vigtige erhverv,” fortæller Nikolaj Stig Nielsen, kommunikationschef i Erhvervshus Sydjylland.

Mads Schreiner

Mads Schreiner fra VisitDenmark er første gæst i podcasten Tjek på TurismenFoto:Dansk Kyst- og Naturturisme

Første episode er klar!

De to organisationer har i første omgang sat sig for at samarbejde om 10 episoder i serien Tjek på Turismen. Hver episode vil omhandle et emne, tema, en metode eller interessante resultater fra et projekt, som kan være til gavn og inspiration for turismeerhvervet.

Den første episode har fokus på ”De tyske feriegæster i en Coronatid”. Podcastværterne Jesper Lunau fra Erhvervshus Sydjylland og Cathrine Laursen fra Dansk Kyst- og Naturturisme får besøg af Mads Schreiner, Markedschef i Tyskland for VisitDenmark til en snak om de tyske feriegæsters ferieforventninger både under, men også efter Corona.

Som det klart vigtigste udenlandske marked for kyst- og naturturismen i Danmark er mange aktører optagede af at fastholde de vigtige tyske markedsandele. Men hvad kan man selv gøre i egen virksomhed for at møde de nye forventninger, som tyskerne har til deres feriested som følge af coronakrisen? Det er fokus i første afsnit, som du kan lytte til allerede nu.

Glæd dig også til andet afsnit i serien, der udkommer i august. Her vil gæsten Kasper Møgelvang, direktør i ORANGE elevator, fortælle om en metode til at hæve omsætningen på eksisterende kunder.

Hvordan lytter jeg med?

Tjek på Turismen er tilgængelig til både Android og iOS/iPhone og på computer, og du kan søge den frem i din foretrukne podcast-app. Du kan også lytte med direkte her i Apple Podcast og i Spotify

Find den også på hjemmesiden her, hvor du også kan læse mere om denne episode.

Er du ny podcast-lytter? Sådan kommer du let igang 

En podcast er en lydfil, som du via internettet på din mobiltelefon eller computer kan hente ned og lytte til, når det passer dig. 

1. Download din podcast-app. Har du en iPhone, er der allerede installeret en app til podcast (lilla ikon). Har du en Android telefon, skal du selv downloade og installere en podcast-app i Google Play. Der findes flere forskellige gratis versioner. 

2. Find dine favorit podcasts. Søg podcasts frem via søgefunktionen i din podcast-app. Du kan søge på titler, f.eks. Tjek på Turismen - eller på søgeord der interesserer dig. Vælger du at abonnere på en podcast, får du automatisk nye episoder i din podcast-app, når de udkommer. 

3. Lyt med, når det passer dig. Gå i 'biblioteket' i din podcast-app og find de podcasts, du har valgt at abonnere på. Tryk på podcasten og derefter den episode, du vil lytte til. God fornøjelse!

Alice Bank Danielsen
Vil du vide mere?

Programchef

abd@kystognaturturisme.dk