Omstillingspuljen

Omstillingspuljen: Miljøcertificering af hotellet med medarbejderne i front

Foto: Erhvervshus Hovedstaden

Hotel Hillerød får penge fra Omstillingspuljen til rådgivning og kompetenceudvikling med henblik på at opnå en Green Key certificering for deres arbejde med bæredygtighed gennem 15 år.

Green Key er turistbranchens internationale miljømærke, der gives til turistvirksomheder, som udviser en ekstra indsats for at beskytte miljøet. Hos Hotel Hillerød har man allerede igangsat en lang række bæredygtighedsinitiativer, såsom anvendelse af lokale råvarer, affaldssortering og spare- tiltag på vand og energi. Men med indførslen af Green Key certificeringen opnår hotellet en synlig måde at fremvise sin indsats overfor gæsterne samt en klar struktur til at gøre arbejdet med bæredygtighed til en naturlig del af medarbejdernes hverdag.

Administrerende direktør Katja Slüter fra Hotel Hillerød fortæller:

”Vi valgte at gribe chancen da Omstillingspuljen blev udbudt. Det har givet os mulighed for midt i en krise at få hjælp fra en professionel konsulent til at omstille vores virksomhed. Hele projektet er drevet af vores medarbejdere, for vi kan godt opnå de 150 kriterier i Green Key, men vi skal også drive det. Derfor har alle medarbejdere været med i projektet fra dets spæde start og været med til at skrive vores miljøpolitik og vi har sammen udviklet vores mål i bæredygtighedsprojektet.

At få medarbejderne med har været afgørende for det er dem som i deres dagligdag eksempelvis sørger for at minimere madspild eller at kommunikere med gæsterne om affaldssortering. For os var det helt oplagt at søge midlerne til vores omstillingsprojekt og vores videre arbejde med bæredygtighed."

Hotel Hillerød er en af de knapt 700 virksomheder, som har fået midler fra Omstillingspuljen til at tilpasse forretningen og udvikle digitale løsninger, så virksomheden er bedre rustet til den nye virkelighed under og efter Covid-19 krisen.

Du kan læse meget mere om Omstillingspuljen og dine muligheder for at ansøge her.

(Case fra Erhvervshus Hovedstaden)