Covid-19 turisme
Turist under corona restriktioner

Best practice guide

Foto:Pexels&Pexels

Tryghed for gæsterne vil fremover være en af dine vigtigste konkurrenceparametre for at skabe en god gæsteoplevelse, og det vil blive højt vægtet af særligt udenlandske gæster, men også af de danske gæster – det er The New Normal.

VisitNordsjælland og deres turismeaktører har gennem de sidste år, testet teknologier og kommunikation, og indsamlet deres erfaringer, anbefalinger og eksempler på hvordan du på bedste vis skaber tryghed og sikkerhed for alle dine gæster. Vi har gjort det nemt og kondenseret alt denne viden i seks områder, som du finder nederst på denne side. 

Corona-situationen har ændret på dine gæsters krav og forventninger. For at forblive en attraktiv turismevirksomhed kræver det, at du er hurtig til at omstille dig og god til at kommunikere for at skabe tryghed for dine gæster.

Vi navigerer i en ny virkelighed, hvor sikkerhed og hygiejne er et stærkt konkurrenceparameter, og det skal turisterhvervet være gearet til" - direktør i VisitNordsjælland Annette Sørensen.

Mere end nogensinde før vil dine gæster kræve gennemsigtighed i forhold til krav og forholdsregler hos dig. Hvordan håndterer du restriktioner? Hvordan er dine rengøringsprocedurer? Hvordan er dine gæster stillet ved en pludselig lockdown?

Det er alt sammen eksempler på de usikkerheder, dine potentielle gæster står med lige nu – og som også vil sidde i dem, når vi igen har et åbent samfund. For som det tidligere har været tilfældet i corona-pandemien, kan utrygheden og restriktionerne vende lige så hurtigt tilbage, som de forsvandt.

Så hvordan sikrer du, at gæsterne vælger dig til? Hvordan giver du dem en god oplevelse uden utryghed – og måske endda med et smil på læben?

Vi har samlet en række anbefalinger og eksempler, der viser dig som turismevirksomhed, hvordan du kan skabe endnu højere gæstetilfredshed og -tryghed. Læs mere i de forskellige afsnit herunder.

 

Stay Safe best practice guiden er udarbejdet af VisitNordsjælland, og er en del af ”Kickstart Dansk Turisme” som er en fælles, national holdindsats for at genrejse dansk turisme. Der er i forbindelse med udarbejdelsen af denne guide samlet en række erfaringer samt test af digitale værktøjer hos turismeaktører i destination VisitNordsjælland, for at skabe sikre og trygge omgivelser i turismeerhvervet.

Tourist- StaySafe-projektet er et samarbejde mellem Dansk Kyst- og NaturturismeAalborg Universitet, INVIO (Innovationsnetværk for Oplevelseserhverv), FLID (Foreningen for Danske Lystbådehavne) og VisitNordsjælland med konsulenthjælp fra Telling & Nesager og Innovation Lab.

 

Læs om baggrund for projektet her.