Computer som telefon

Gør din computer til en telefon

Foto: Unsplash Daniel Roe

Der er mange værktøjer, særligt de sociale medier, der er skabt til at bruge med en mobiltelefon. Men hvis du vil samle dine værktøjer på en PC eller Mac i stedet, er der råd for det. 

Det er muligt at lægge billeder og opslag på Instagram fra din computer i stedet for din mobiltelefon. Denne metode er også god til at teste, om indhold på din hjemmeside også vises rigtigt på din telefon. Vi gennemgår processen for de to mest gængse browsere herunder

Safari

På Safari skal du gå til dine indstillinger, gå til Avanceret og klikke på feltet Vis menuen Udvikler på værktøjslinjen, så fluebenet vises.

Desktop iOS - Safari 1

Foto:Safari

Herefter finder du nu Udvikler under menulinjen i toppen af skærmen ved siden af Bogmærker. Under udvikler kan du vælge en Brugeragent og den indstilling, du måtte ønske. Det er iOS-versionerne, der giver en iPhone-visning

Desktop iOS - Safari 2

Foto:Safari

Chrome

På Google Chrome kan du lave det samme trick. Her skal du gå til Vis, vælge Udvikler og dernæst Udviklingsværktøjer.

Desktop iOS - Chrome 1

Foto:Chrome

Herefter ser du udviklingsvinduet, hvor du kan vælge at se skærmen som en telefon, ved at trykke på det - desværre ret lille - mobilikon. 

Desktop iOS - Chrome 2

Foto:Chrome

I menuen Responsive, der ligger umiddelbart over skærmvisningen, kan du vælge hvilken telefon eller tablet, du gerne vil efterligne. Hvis du skal bruge funktionen til at lægge indhold op, er Galaxy S5 eller iPhone X i skrivende stund de mest velfungerende visninger.

Desktop iOS - Instagram

Foto:Instagram

Du kan gøre det samme på øvrige browsere som Edge, Firefox og Opera.