Indsatser_Forretningsudvikling langs Østersøruten

Forretningsudvikling langs Østersøruten, N8

Foto: Niclas Jessen

I 2018 genåbnede den renoverede Østersørute, N8. Med sine 820 km er det Danmarks længste – og muligvis hyggeligste – cykelrute. På tværs af seks destinationsselskaber arbejdes med at løfte overnatningssteder langs ruten til at kunne servicere både turoperatører og langturscykelister.

Fra Sønderjylland i vest, over Lillebælt, Fyn, det fynske øhav og als, til Falster, Lolland, det sydvestlige hjørne af Sjælland og hele vejen til Møn i øst. Østersøruten løber som et 8-tal langs Østersøen, ogmed færger og broer forbinder denne enestående cykelrute hele det sydlige Danmark.

Cykelferien er på vej tilbage, og Østersøruten skal være en af Europas bedst servicerende og mest velkendte cykelruter. Med støtte fra de 17 kommuner, som Østersøruten kører igennem, samt Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse,  vil projektet derfor løfte kvaliteten af de overnatnings- og servicebehov, Østersørutens cykelgæster har behov for.

Projektet arbejder indenfor fire aktiviteter:

 1. Strategisk plan for udvikling af hotspots langs Østersøruten.
 2. Forretningsudviklingsforløb for overnatningssteder.
 3. Kommunikation via web, cykelkort og cykelbog.
 4. Udvikling og test af tværgående cykelservicekoncepter.

Projektet har en økonomisk ramme på 5,4 mio. kr. Projektet er tæt knyttet til et markedsføringsprojekt, der er ejet af VisitDenmark og har fokus på international markedsføring af Østersøruten målrettet cykelturister, der netop ønsker den lange cykelrute som ferieform.

Projektets partnere er:

 • Destination Fyn
 • Destination Lillebælt
 • Destination Sønderjylland
 • Visit Lolland- Falster
 • Visit Sydsjælland-Møn
 • Visit Vestsjælland
 • Dansk Cykelturisme er projektleder
 • Dansk Kyst og Naturturisme er projektejer

Guidebog til Østersøruten

Som en del af projektet er der udarbejdet en fysisk guidebog til Østersøruten med rutebeskrivelser samt inspiration til oplevelser og seværdigheder langs ruten.

Østersøruten.dk

Som en del af projektet, er hjemmesiden Østersøruten.dk  udviklet for at give både danske og internationale gæster en let mulighed for at orientere sig om ruter og oplevelser online.