Tjek på turismen

Har du hørt vores nye podcast Tjek På Turismen?

23.9.2020
Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme

Tjek På Turismen er en forretningsudviklende podcast til dig, der lever af og brænder for turismen. Hver episode har fokus på et emne, der rimer velkendt på virkeligheden for virksomhedsejere i turismebranchen – fx mersalg, gæstetilfredshed eller corona.

Podcasten Tjek På Turismen har fokus på emner, der rimer på hverdagen for virksomhedsejere i turismebranchen. Og netop det virksomhedsnære er kernen:

”I hver episode af podcasten sætter vi fokus på et emne, der rimer velkendt på hverdagen for mange virksomhedsejere. Det kan være mersalg, corona-genstart, tyske turister eller brugen af data til forretningsudvikling. Vi taler med en gæst, som brænder for emnet – enten som ekspert på sit felt eller med hands-on erfaring fra egen virksomhed. Vi har den dybeste respekt for, at mange af vores aktører har en travl hverdag, og derfor er det vigtigt, at man som lytter kan få et reelt udbytte – konkrete råd eller anbefalinger man kan teste af og afprøve,” fortæller Rasmus Friis Sørensen, innovationschef hos Dansk Kyst- og Naturturisme.

Inspiration til andre

I tredje episode af podcasten gæster Bjarne Christensen fra restauranten Porsborgs podcast-studiet. Her fortæller han om, hvordan corona-nedlukningen gav en uventet pause til ekstra kreativitet og afprøvning af nye koncepter.

”Podcasten med Bjarne fra Porsborgs er et godt eksempel på det, vi håber at opnå med vores podcast-serie,” forklarer Rasmus Friis Sørensen og fortsætter:

”Bjarne er en idérig forretningsmand, der ikke er bange for at prøve nyt. Ved at Bjarne tager os igennem de tanker og processer, de har gennemgået – og hvad de fik ud af det – håber vi, at andre aktører kan spejle sig i hans historie og blive inspireret til at prøve noget lignende selv.”

Bjarne Christensen fra Porsborgs

Bjarne Christensen, medejer af Porsborg, er gæst i 3. episode af Tjek På TurismenFoto:Cathrine Laursen

God på farten

Podcasten er også et forsøg på at afprøve en ny kanal, der matcher godt med en travl hverdag for mange virksomhedsaktører, hvor tiden bag skrivebordet er knap. Med podcasten i ørerne kan man nu i stedet få tips til forretningsudvikling på farten i en travl hverdag.

”Vi er fortsat i en introduktionsperiode, men baseret på de første tre episoder tegner der sig et billede af, at vores målgruppe har taget mediet til sig og er glade for de fleksible muligheder, som en podcast giver,” fortæller Rasmus Friis Sørensen.

Samarbejde med Erhvervshus Sydjylland

Podcasten er skabt i samarbejde mellem Erhvervshus Sydjylland og Dansk Kyst- og Naturturisme. I samarbejdet med Erhvervshus Sydjylland er der i første omgang planlagt 10 episoder, hvoraf tre allerede nu ligger klar. Samarbejdet kom i stand ud fra en konstatering af samme ambitioner mellem de to organisationer for at inspirere og udvikle turismeerhvervet, både i Sydjylland, men også i resten af landet.

Du finder podcasten ved at søge på ”Tjek På Turismen” i dine foretrukne podcast-app eller lige her

Alice Bank Danielsen
Vil du vide mere?

Programchef

abd@kystognaturturisme.dk