Et ældre par på cykeltur. I baggrunden kan man se en hvid kirke.

Søg om økonomisk tilskud til at forbedre GeoFA-data i din kommune

10.5.2024
Foto: Goodwill Film

Ny pulje fra Kommunernes Landsforening er nu åben for ansøgninger 

Kommunernes landsforening (KL) har netop åbnet for ansøgninger til projektet ’Dataunderstøttet bæredygtig turisme’. Her kan landets kommuner søge op til 20.000 kr. til opstartsindsats eller ajourføring af kommunale friluftsdata i GeoFA-databasen.

Ansøg om at styrke jeres data i GeoFA

Der kan i puljen søges tilskud til at opdatere og kvalitetssikre alle typer nonkommercielle data om friluftsprodukter og bæredygtig turisme.

GeoFA samler allerede i dag et stort antal fællesoffentlige data på tværs af kommunegrænser med værdi for både myndigheder og eksterne anvendere. På cykel- og friluftsområdet er f.eks. næsten 14.000 km vandrerute, næsten lige så mange km cykelrute og over 900 shelters. Det er frivilligt for myndigheder at benytte databasen og gratis for tredjepart at anvende data.

Ved at søge denne puljen kan man som kommune sikre sig, at egen data står styrket i GeoFA og på den måde styrke visningen af sine outdoorprodukter i både GeoFA og fx de tilknyttede turismewebsider, apps, fysiske kort mv. - Til gavn for både faciliteter og aktører i området omkring og for en samlet styrket rekreative infrastruktur i Danmark. 

Læs mere i projektbeskrivelsen for projektet ’Dataunderstøttet bæredygtig turisme’.

Grafik for dataunderstøttet bæredygtig turisme

Foto:Kommunernes Landsforening

Bemærk: Ansøgningsfrist 3. juni 2024.

’Dataunderstøttet bæredygtig turisme’ er et projekt under Kommunernes Landsforening.