Blåbjerg-Nyminde

Længe Leve Blåbjerg-Nyminde

25.1.2024
Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme

En strategisk-fysisk udviklingsplan for naturområdet Blåbjerg-Nyminde

Naturturismen har de seneste år oplevet en betydelig vækst med en stor acceleration i efterspørgslen efter unikke kvalitetsoplevelser i naturen. I naturområdet Blåbjerg-Nyminde mærker man også den stigende efterspørgsel. De nærliggende ferieområder og den geografiske nærhed til både Varde og Esbjerg betyder, at der er mange brugere i området året rundt - turister så vel som lokale borgere.

Formålet med udviklingsplanen er at sikre, at den fremtidige udvikling af området sker i en bæredygtig balance mellem stærke naturoplevelser, hensynet til natur, landskab og lokalsamfundets interesser og lokal erhvervsudvikling.

Den strategiske-fysiske udviklingsplan, Længe Leve Blåbjerg-Nyminde er blevet til i et tæt samarbejde mellem Naturstyrelsen Blåvandshuk, Varde Kommune, Destination Vesterhavet og Dansk Kyst- og Naturturisme. Dertil har lokale borgere, foreninger, sommerhusejere og erhvervsdrivende været uundværlige bidragsydere til udarbejdelse af visionen, målsætningerne og konkrete nedslagspunkter i naturområdet.

Medarbejderfoto_Kirsten
Vil du vide mere?

Specialkonsulent

kkh@kystognaturturisme.dk