Solnedgang over Vestbjerg

Hub for Innovation in Tourism

Foto: Daniel Brandt Andersen

Hub for Innovation in Tourism (HIT) arbejder for at styrke iværksætteri og konkurrence- og innovationskraften i dansk turisme på tværs af storby-, erhvervs-, kyst- og naturturismen.

Hub for Innovation in Tourism (HIT) er et projektsamarbejde mellem de nationale udviklingsselskaber Dansk Kyst- og Naturturisme, MeetDenmark og Dansk Storbyturisme, hvor de to sidstnævnte har sekretariat i Wonderful Copenhagen.

Læs meget mere om HIT på projektets hjemmeside

Udviklingsforløb for iværksættere

Er du iværksætter med en innovativ, bæredygtig eller digital løsning til turismen, kan du komme med på et af projektets udviklingsforløb. I HIT-projektet inviterer vi iværksættere og startups med på forløb med fokus på kompetenceudvikling. Gennem forløbene vil deltagerne udvikle og teste deres løsning, mens de får kompetencer til vækst og skalering undervejs.

Deltagerne får mulighed for at få sparring og feedback fra et panel af eksperter samt viden og værktøjer til at skalere deres virksomhed undervejs. Målet er, at de kan gå fra idé til prototype og markedsudvikling.

Challenges i universitetsmiljøer

HIT afvikler challenges i universitetsmiljøer i form af hackathons, case competitions og solution camps. Her deltager studerende, der har innovative, digitale eller bæredygtige bud på løsninger til turismen i Danmark.

Ved en challenge bliver studerende og startups præsenteret for aktuelle temaer i turismen, som vi søger løsninger på. Fokus er at finde frem til nye forretningsideer til turismen, især løsninger der baserer sig på digitale teknologier og har fokus på bæredygtig og grøn omstilling. 

Events og webinarer

HIT afholder desuden events og webinarer og gennemfører markeds- og trendanalyser, der skal bidrage til at styrke økosystemet for innovative iværksættere i turismen og fungere som samlet indgang til det nationale økosystem for iværksætteri, startups, erhvervet og uddannelsesmiljøet inden for turisme.  

Aktuelle calls

Dansk Kyst- og Naturturisme MeetDenmark Dansk Storbyturisme
EU DEB

Hub for Innovation in Tourism (HIT) er et partnerskab mellem Dansk Kyst- og Naturturisme, MeetDenmark og Dansk Storbyturisme - Wonderful Copenhagen, Destination Nord, Visit Aarhus, Destination Fyn. Accelerationsforløbet er medfinansieret af EU-midler fra Socialfonden Plus og decentrale erhvervsfremmemidler.

Heidi K. Dahl Larsen

Sekretariatschef, Hub for Innovation in Tourism

hda@kystognaturturisme.dk