Kickoff-møde med demonstrationskommuner

Store ambitioner for udbredelsen af nationalt cykelknudepunktsnetværk

16.3.2022
Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme

I januar lød startskuddet til et demonstrationsforløb med ni kommuner, der alle har store ambitioner for rekreativ cykling. I forløbet skal kommunerne samle erfaringer og demonstrere for at sikre et solidt grundlag for udrulningen af et nationalt cykelknudepunktsnetværk.

I januar lød startskuddet til et demonstrationsforløb med ni kommuner, der alle har store ambitioner for rekreativ cykling og modet til at gå forrest i en national indsats. Kommunerne skal nemlig være med til at teste og indsamle erfaringer til et nyt nationalt cykelnetværk, der skal forbinde cykelvenlige strækninger i knudepunkter – og som på sigt skal udrulles i hele Danmark.

Forløbet af en del af projektet Bedre vilkår for cykelturismen, der vil skabe grundlaget for gode cykeloplevelser med bedre adgang til naturen, øget fleksibilitet og en bedre afmærkning af cykelvenlige strækninger.

De ni kommuner er Ringkøbing-Skjern, Varde, Sønderborg, Aabenraa, Haderslev, Tønder, Vordingborg, Faxe og Stevns.

Næste skridt i forløbet er at planlægge og udpege eksisterende cykelvenlig infrastruktur i bestemte zoner i de ni kommuner.
Læs mere om opgaven: Nu tager ni kommuner næste skridt i cykelknudepunktsindsatsen

 

Følg projektet

Er du interesseret i at vide mere om det kommende demonstrationsforløb, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, hvor vi løbende vil udsende nyt om projektet. Alle landets kommuner vil desuden blive inviteret til at deltage i åbne arrangementer og aktiviteter om demonstrationen af cykelknudepunktsnetværket.

 

Se highlights fra kickoff-mødet

Se alle oplæg fra kickoff-mødet

Kickoff-mødet blev livestreamet på dagen. Her her kan du se eller gense alle oplæggene fra dagen.