Vandring ved Skallingen

Nyt acceleratorforløb for iværksættere inden for outdoor

25.8.2021
Foto: Anne Nørkjær

Efterspørgslen efter oplevelser i naturen er boomet de seneste år – og tendensen ser ud til at fortsætte. Derfor inviterer Dansk Kyst- og Naturturisme ambitiøse iværksættere inden for outdoor-turismen til at deltage i et acceleratorforløb, der skal understøtte dem fra idé til forretning.

Flere søger naturen for at slappe af og lade op eller for at få sved på panden og være aktive, når de skal holde ferie – hvad enten det er i skoven, på havet, ved stranden, i vandresko, på cykel eller surfbræt. Tendensen har været stigende siden før coronapandemiens indtog, men behovet for frisk luft, natur og åbne landskaber er accelereret under pandemien, og den stigende efterspørgsel efter naturoplevelser ser ud til at fortsætte.

Derfor har Dansk Kyst- og Naturturisme etableret et acceleratorforløb for iværksættere inden for outdoor-turismen, der har ambitioner om at vækste og udvikle deres idéer til forretning.

”Under corona har vi set mange nye iværksættere inden for outdoor-turismen, som tapper ind i den stigende efterspørgsel. Med acceleratorforløbet vil vi gerne understøtte både grønne iværksættere og mere etablerede startups med de behov eller udfordringer, de har i forhold til at tage deres forretning til næste niveau og vækste,” fortæller Heidi K. Dahl Larsen, innovationskonsulent hos Dansk Kyst- og Naturturisme, og fortsætter:

”Det er vigtigt, at vi får udnyttet det her store potentiale, der ligger i udviklingen i markedet og efterspørgslen efter oplevelser i naturen – og så vi kan tilbyde danske og internationale gæster nogle spændende naturoplevelser, både så Danmark fortsat står som en stærk og interessant destination, men at vi så også leverer varen professionelt og i høj kvalitet, når det gælder.”

Acceleratorforløbet er struktureret som et fire måneders forløb, hvor målet er at styrke iværksætternes kompetencer fra idé til prototype og markedsudvikling. Forløbet tilrettelægges med udgangspunkt i virksomhedens individuelle behov, og deltagerne modtager strategisk sparring fra en personlig coach gennem hele forløbet.

”Sparring var en kæmpe hjælp”

I efteråret 2020 lancerede Dansk Kyst- og Naturturisme forløberen for acceleratorforløbet – TourismX Challenge – Outdoor. Her deltog blandt andet iværksætterne Jacob Lassen og Robert Rohwedder, der står bag surfskolen Blue Spirit, som tilbyder surfundervisning til blandt andet mennesker med handicap.

”Vi var meget grønne i den her iværksætterverden og skulle finde vores vej i det, så vi har fået rigtig meget ud af at få sparring på den forretningsmæssige del. Fx i forhold til mulige samarbejdsrelationer der kunne være med til at løfte vores forretning. Generelt har vi fået hjælp til at sætte struktur på vores ambitioner og til at sætte nogle mål – og det har været en kæmpe hjælp at have nogle, som fulgte op på vores mål og holdt os til ilden,” fortæller Jacob Lassen, medstifter af Blue Spirit.

I alt fem virksomheder blev udvalgt til at deltage i forløbet, og de øvrige fire var Landfolk, Mountainbike United, Norse Theme Parks og DigitalGuest. Til det nye acceleratorforløb får i alt 10 virksomhed mulighed for at deltage.

 

Lyt også til podcasten Startups tilfører vigtig innovation til turismen med Jacob Lassen fra Blue Spirit, der fortæller om deres rejse fra idé til etableret surfskole. Her fortæller innovationskonsulent Heidi Dahl Larsen også om vigtigheden af innovation i turismen, og hvad hun lægger vægt på, når der skal udvælges virksomheder til at deltage i innovationsforløb.

Hvordan deltager jeg i acceleratorforløbet?

Du kan søge om deltagelse i acceleratorforløbet ved at indsende udfyldt ansøgningsskema.

Der er åbent for ansøgninger frem til 1. september 2021. Der udvælges 10 iværksættere til at deltage i acceleratorforløbet Programmet og de individuelle forløb starter i oktober 2021.

Læs mere om acceleratorforløbet

Heidi K. Dahl Larsen
Vil du vide mere?

Sekretariatschef, Hub for Innovation in Tourism

hda@kystognaturturisme.dk