LinkedIn logo

LinkedIn

Foto: LinkedIn

LinkedIn har haft succes med at gøre sig til et professionelt socialt medie. 41% af alle danskere har en profil her - og tallet stiger, blandt andet fordi den er anbefalet til alle jobsøgende som jobsøgningsplatform.

Derudover er den god at markere sig i forhold til handel med andre virksomheder, der typisk beslutter køb på baggrund troværdighed og viden. 

Tidsforbruget på LinkedIN er 2-10 timer om ugen. Hvis du skriver et opslag om mangt og meget, vil det naturligvis afspejle sig i tidsforbruget.

LinkedIn er blandt de største sociale platforme i Danmark og til dato større end Instagram. Platformen er fokuseret på professionelle relationer og fokus er på at fremvise virksomhedens produktivitet og medarbejdernes evner. Det er for alvor et sted at formidle professionelle indsigter, og er en oplagt kanal for virksomheder, der ønsker at have adgang til business-to-business salg.

Som på alle de andre sociale medier belønnes rækkevidden af de opslag, man laver, hvis man ofte deler indhold. Det kræver tid at pleje sit netværk, så det er et værktøj, der kræver, at man prioriterer tiden til at bruge det aktivt. Derudover bør du overveje, om det overhovedet er her, dine kunder er. 

LinkedIn - Hovedside

Foto:LinkedIn

Uskrevne regler

På Linkedin handler det om direkte kontakt til så mange som muligt i et professionelt regi. For at få mest muligt ud af LinkedIN som virksomhed, er det på virksomhedssiden, fokus skal være.

Opslag på virksomhedsprofilen

Indholdet på platformen handler om, at det er den professionelle side, der vises frem. Både på den personlige profil og hos virksomheden. Opslag, der lægges op kan til eksempel være:

  • Vidensopslag om jeres branche
  • Konkret indsigt i udfordringer for jeres kunder
  • Deling af opslag og viden som giver mening for din virksomhed

I opslag, både de private og virksomhedens, er det væsentligt at tagge de personer, der nævnes. På samme måde kan du gøre brug af relevante hashtags, så dit indhold, der eksempelvis handler om “konferenceviden”, dukker op, når andre brugere søger på dette ord. 

Frekvensen for opslag skal helst være en gang om ugen som minimum, for at sikre at din profil holdes relevant. Vi er her for at vise, at der er gang i virksomheden, og at den er opdateret og relevant.

Sådan kommer du i gang

I løbet af denne proces har du mulighed for at beskrive dig selv: Dit seneste job, din jobstatus og muligheden for at importere kontakter via dine mailkontakter. Herefter foreslår LinkedIn en række kontakter, du måske kender, som du kan tilføje. Det anbefales at følge denne vejledning, så du får nogle kontakter fra start.

Som virksomhed skal du sørge for tre ting, hvis du vil noget produktivt på LinkedIn. Du skal have en personlig profil og skal have en virksomhedsprofil, som flest muligt ansatte er forbundne til. Du skal have en personlig profil, for at kunne oprette en virksomhedsprofil, og det er også herigennem, du håndterer virksomhedsprofilen, når den er oprettet.

Personlig profil

Som privatperson opretter du dig selv ved at gå på linkedin.com og vælge Tilmeld dig nu. Herefter får du en skærm, hvor du enten kan oprette dig med e-mail, eller gøre brug af din Google-konto.

LinkedIn - Oprettelse 1

Foto:LinkedIn

I løbet af denne proces har du mulighed for at beskrive dig selv: Dit seneste job, din jobstatus og muligheden for at importere kontakter via dine mailkontakter. Herefter foreslår LinkedIn en række kontakter, du måske kender, som du kan tilføje. Det anbefales at følge denne vejledning, så du får nogle kontakter fra start.

Virksomhedsside

For at oprette en virksomhed, vælger du fra startskærmen at trykke på ikonet Arbejde i højre hjørne og derefter på Opret virksomhedsside

LinkedIn - Virksomhed 1

Foto:LinkedIn

LinkedIn - Virksomhed 2

Foto:LinkedIn

Værktøjskasse_LinkedIn - Virksomhed 3

Foto:LinkedIn

Som med din private profil er det vigtigt, at du udfylder så meget om virksomheden, som det er muligt. Undervejs ser du en forhåndsvisning af virksomhedens side.

Sørg for at din profil og virksomhedsprofilen er så grundigt udfyldt, at den som minimum indeholder et passende profilbillede, coverbillede og logo. Jo mere præcis tekst om leverancer og produkter, der kan påføres, desto bedre.